Hoe werkt de verkoopverificatie? - Vinylio
28 juni 2023 

Hoe werkt de verkoopverificatie? - Vinylio

Hoe werkt de verkoopverificatie van Vinylio? 

Om te kunnen verkopen via Vinylio, zal er een Know Your Customer (KYC) verificatie voldaan moeten worden bij onze verificatie- en betalingsprovider. Wij maken gebruik van Online Payment Platform als verificatie- en betalingsprovider, hierdoor kunnen wij op een veilige en efficiënte manier te werk gaan. Hier later meer over.

De verificatie kan uitgevoerd worden in het Vinylio dashboard bij betalingsgegevens. Bij de verificatie worden bank- en identiteitsgegevens gekoppeld aan jouw account, hierdoor is de uitbetaling mogelijk.

  1. Het koppelen van de bankgegevens kost eenmalig€ 0,10 cent.
  2. De identiteitsverificatie gaat via iDIN, dit is gemakkelijk te scannen via internetbankieren. Je doet geen betaling, verstuurt geen transactiegegevens en geeft verder geen machtiging af.
  3. Voor zakelijke klanten is een UBO registratie verplicht.

OPP - Vinylio

Juiste verificatie voor een zakelijke gebruiker.


De verificaties worden dagelijks gecontroleerd. Nadat de verificatie is goedgekeurd, is het mogelijk om te beginnen met het verkopen.

Waarom moet ik mijn account verifiëren bij Online Payment Platform?

Een verkoopverificatie bij Online Payment Platform is nodig om elkaar onderling gemakkelijk te laten betalen. De betaaltechnologie van OPP voldoet aan de Europese PSD2 en GDPR wetgeving waardoor betalingen gefaciliteerd kunnen worden zonder tegoeden of gevoelige persoonsgegevens te beheren. Daarnaast bouwen we aan een veilig en schaalbaar platform met betrouwbare gecontroleerde verkopers waarbij fraude wordt uitgesloten. Dit alles om de meest efficiënte en veilige (ver)koopervaring te creëren. Door de verificatie kan het platform op een veilige en betrouwbare manier te werk gaan, verlopen transacties op een juiste manier en is het duidelijk welke betalingen waarheen moeten.


Vragen over de verificatie? Neem contact met ons op via info@vinylio.nl of via 06 53459321.


Over de schrijver
Vinylio is het vinyl platform van Nederland en België. Geniet van wekelijks nieuw aanbod in alle genres van zowel tweedehands vinyl als nieuwe vinylplaten. Ontdek nieuwe muziek, verzamel die lang gezochte langspeelplaat, deel jouw eigen collectie met vrienden en koop gemakkelijk en veilig.