Nieuw vinyl platform - Vinylio
27 juni 2023 

Nieuw vinyl platform - Vinylio

Vinylio – een nieuw online vinyl platform voor Nederland en België. 

Vinylio is het vinyl platform van Nederland en België. Geniet van wekelijks nieuw aanbod in alle genres van zowel tweedehands vinyl als nieuwe vinylplaten. Iedereen kan gemakkelijk een account aanmaken en zo op een veilige en gemakkelijke manier hun vinylplaten kopen en verkopen. Maak een account aan op Vinylio en ontdek alle mogelijkheden!

Over Vinylio

Vinylio is in 2022 gestart als online vinyl marktplaats en veiling gericht op de Nederlandse en Belgische markt. Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen hun eigen online winkel openen op Vinylio en starten met het verkopen van vinylplaten. Vinylio is gratis in gebruik, er wordt alleen een verkoopcommissie afgestaan per verkochte item. Voor zakelijke klanten is de verkoopcommissie zes procent, voor particulieren is dit acht procent. De verzending en betaling wordt op een veilige en gemakkelijke manier ondersteund door Online Payment Platform en Sendcloud.

Hoe werkt Vinylio? 

In een vorm van een online marktplaats en veiling richt Vinylio zich op het samenbrengen van vinyl liefhebbers. De verkopende partij kan zelf afbeeldingen toevoegen of kiezen voor een algemene productafbeelding, de conditie beschrijving is bepalend. Voor verkopers zal er een verkoopverificatie voldaan moeten worden bij onze verificatie- en betalingsprovider. Lees hier meer over de verkoopverificatie van Online Payment Platform. Wanneer de verificatie is afgerond, is het mogelijk om te beginnen met het verkopen. De verzendkosten bedragen standaard 5,99 en wordt betaald door de kopende partij.

Online Vinyl kopen?

Bij ons vind je een uitgebreid aanbod vinylplaten in alle muzikale genres, van onder meer rockmuziek en popmuziek naar elektronisch en jazzmuziek. In onze vinyl marktplaats komen alles genres aanbod en worden er dagelijks nieuwe LP's en singles toegevoegd. Ontdek daarnaast wekelijks een nieuw aanbod van vinylplaten in onze veiling. Bied mee op de vinyl veilingen en bemachtig die langgezochte LP of single.

Koop en verkoop via Vinylio

Bemachtig die lang gezochte plaat, ontvang een mail wanneer een wenslijst item online komt & maak jouw collectie compleet. Beheer je account bij jouw persoonlijke dashboard, maak een profiel aan & volg je vrienden. Houd jouw wenslijst bij & bied op items van anderen. bekijk jouw eigen collectie en heb inzicht op jouw aankoophistorie en reviews.

Het verkopen van jouw vinylplaten kan op twee manieren:

  • Marktplaats: bij het aanbieden via de marktplaats, komt deze terug onder het aanbod. De advertentie blijft staan tot dat deze verkocht is of door jou zelf uit de verkoop gehaald is.
  • Veiling: een veiling duurt drie dagen of is afgelopen wanneer het "Koop Nu Voor" bedrag betaald is. Mocht het product niet verkocht worden via de veiling, dan vervalt de advertentie. De advertentie kan je later opnieuw aanbieden bij "mijn veilingen".

Aanmelden als zakelijke klant?

Meld je aan als zakelijke klant, vergroot jouw zichtbaarheid en geniet van de zakelijke voordelen. Benieuwd naar de werking of vragen? Neem contact met ons op via info@vinylio.nl of via 06-53459321. Bekijk hier alle aangemelde winkels.


Volg onze sociale mediakanalen en doe mee aan winacties!

Over de schrijver
Vinylio is het vinyl platform van Nederland en België. Geniet van wekelijks nieuw aanbod in alle genres van zowel tweedehands vinyl als nieuwe vinylplaten. Ontdek nieuwe muziek, verzamel die lang gezochte langspeelplaat, deel jouw eigen collectie met vrienden en koop gemakkelijk en veilig.