Online vinyl kopen

Wij bieden een groot aanbod vinylplaten aan in alle genres. Geniet van wekelijks nieuw aanbod van zowel tweedehands als nieuwe vinylplaten. Alles wat jij zoekt op één platform.

Record store vinylio

Ontdek nieuwe muziek op vinyl  

Nieuw vinyl 

Vul jouw verzameling aan met zeldzame items, wenslijst items of recent uitgebrachte albums. Bij ons vind je een uitgebreid aanbod vinylplaten in alle muzikale genres. Dagelijks worden er nieuwe LP's en singles toegevoegd. Vinylio is de online platenwinkel voor elke muziekliefhebber. Bekijk hier alle nieuwe vinylplaten. 

Tweedehands vinyl 

Opzoek naar dat ene album? De kans is groot dat je bij ons slaagt. Gebruik de zoekfunctie en vind de items die in jouw collectie ontbreken. Bekijk de gradatie om de conditie van de plaat te controleren. Bekijk hier alle tweedehands vinylplaten. 

Muzikale genres op vinyl

Rockmuziek op vinyl 

Rock is een muziekgenre dat traditioneel gekenmerkt wordt door een bezetting van gitaar, basgitaar en drums, aangevuld met zang en/of andere instrumenten. Bekijk hier alle rockmuziek op vinyl. 

Elektronische muziek op vinyl

Elektronisch muziek is een verzamelnaam voor alle soorten muziek die gemaakt zijn met elektronische muziekinstrumenten. Er is minder te spreken van één genre, de term bevat een grote waaier aan genres, stijlen en substijlen. Hieronder vallen genres zoals house, disco, techno, electro, trance, tech house en vele andere substijlen. Bekijk hier alle elektronische muziek op vinyl. 

Popmuziek op vinyl

Popmuziek is een afkorting van 'populaire muziek'. Het is evenals eigentijdse muziek en een verzamelnaam voor tal van stijlen in de muziek, maar meer gericht op de populariteit dan naar de diversiteit van de muziek. De gemeenschappelijke noemer van popmuziek is dat een breed publiek toegang heeft tot de muziek. Muziekinstrumenten die in de popmuziek worden gebruikt zijn hoofdzakelijk de elektrische gitaar, de basgitaar, drums en synthesizer. Bekijk hier alle popmuziek op vinyl. 

Funk & soul muziek op vinyl 

Funk & soul zijn populaire muziekgenres die bekend werden in de jaren zestig in de Verenigde Staten. Denk hierbij aan artiesten zoals Tina Turner, Stevie Wonder en Michael Jackson. Bekijk hier alle funk & soul muziek op vinyl. 

Vinylio roos

Jazzmuziek op vinyl

Jazzmuziek is een op improvisatie gebaseerde muziekstijl die beïnvloed is door West-Afrikaanse ritmes en is ontstaan in de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Oorspronkelijk betekende het woord jazz een "zeer energieke dans". Jazz werd in de beginjaren door het grote publiek niet erg geaccepteerd, vooral omdat deze soort muziek geassocieerd werd met losse zeden en een lage sociale status. Bekijk hier alle jazzmuziek op vinyl. 
Vinylio geel

Folk, world & country muziek op vinyl

De muzikale genre bevat niet alleen country, maar omvat ook vele andere verschillende volk- en wereldstijlen. Waarvan de meeste regionale bekendheid kennen. Bekijk hier alle folk, world & country muziek op vinyl.

Blues muziek op vinyl

Blues is een muziekgenre en muzikale vorm die rond 1860 ontstond in het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Blues bevatte spirituals, werkliederen, veldgeschreeuw, gezangen en rijmende eenvoudige verhalende ballades uit de Afrikaans-Amerikaanse cultuur. Bekijk hier alle blues muziek op vinyl.

Vinylio Reggae

Reggae muziek op vinyl 

Reggae is een muziekgenre dat eind jaren zestig in Jamaica ontstaan is. Eerst was op Jamaica de Amerikaanse muziek erg populair. Later begonnen muzikanten zelf met muziek te experimenteren met ska en rockstandy, later werd dit reggae. Bekijk hier alle reggae muziek op vinyl. 

Vinylio piratenmuziek

Piratenmuziek op vinyl 

Piratenmuziek is een bepaalde vorm van het levenslied. Het is een "onbekende" vorm van het levenslied die niet doorgebroken is bij het grote publiek en daarom voornamelijk op piratenzenders, gespecialiseerd in het levenslied specialiseren, gedraaid wordt. Duitse schlagers en Engelse klassiekers kunnen ook onder piratenmuziek worden geschaard. Bekijk hier alle piratenmuziek op vinyl. 
Vinylio Nederlandstalig

Nederlandstalige muziek op vinyl 

Nederlandstalige muziek is muziek die in de Nederlandse taal bezongen wordt. Dit kan ik vele verschillende muziekgenres zijn. In tegenstelling tot piratenmuziek is de algemene Nederlandstalige muziek wel doorgebroken en toegankelijker voor het algemene en grote publiek. Bekijk hier alle Nederlandstalige muziek op vinyl.

Vinylio rood

Hiphop-muziek op vinyl

Hiphop is een muziekgenre dat bestaat uit gestileerde ritmische muziek die gewoonlijk wordt gebruik bij rappen: een ritmische en rijmende toespraak die gezongen wordt. De term hiphop-muziek wordt soms als synoniem gebruikt met de term rapmuziek, hoewel rappen geen verplicht onderdeel is van hiphop-muziek; het genre kan ook andere elementen van de hiphopcultuur bevatten, waaronder dj'en en scratchen, beatboxen en instrumentale nummers. Bekijk hier alle hiphop-muziek op vinyl.

Vinylio

Klassieke muziek op vinyl 

Klassieke muziek verwijst over het algemeen naar de kunstmuziek van de westerse wereld, die als iets anders wordt beschouwd dan de westerse volksmuziek of de populaire muziekgenres. Klassieke muziek wordt vaak gekenmerkt door formaliteit en complexiteit in de muzikale vorm en harmonische organisatie, vooral bij het gebruik van polyfonie. Bekijk hier alle klassieke muziek op vinyl.

Bekijk het gehele aanbod & voeg zelf filters toe!

Volg onze socials & doe mee aan maandelijkse winacties 

Instagram

Facebook

Twitter

record-store-vinylio

Stel jouw eigen wenslijst samen!

Bemachtig die lang gezochte plaat, ontvang een mail wanneer een item uit jouw wenslijst online komt en maak jouw collectie compleet!


  • Beheer je persoonlijke dashboard in jouw account.
  • Maak een profiel aan & volg je vrienden.
  • Houd jouw wenslijst bij & bied op items van anderen.
  • Bekijk jouw eigen collectie, heb inzicht op jouw aankoophistorie & reviews.