De top 20 meest verkochte albums aller tijden
10 november 2023 

De top 20 meest verkochte albums aller tijden

Muziekalbums hebben de kracht om generaties te verbinden en blijven een integraal onderdeel van de popcultuur. In deze blogpost bekijken we de top 20 meest verkochte albums aller tijden. We onthullen de artiesten en geven aan wat deze albums zo bijzonder maakt. Opzoek naar muziek op vinyl? Bij Vinylio bieden wij een uitgebreid aanbod vinylplaten in alle genres.

Top 20 muziekalbums op vinyl:

1. "Thriller" - Michael Jackson

Met meer dan 66 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd is "Thriller" van Michael Jackson onbetwistbaar het best verkochte album aller tijden. Het album bevat iconische hits zoals "Billie Jean" en "Beat It" en wordt nog steeds beschouwd als een meesterwerk van de popmuziek. Bekijk hier het aanbod van Thriller op vinyl.

2. "Back in Black" - AC/DC

Met meer dan 50 miljoen verkochte exemplaren is "Back in Black" van AC/DC het op één na beste verkochte album. Dit rockalbum staat bekend om zijn energieke nummers, waaronder "You Shook Me All Night Long. Bekijk hier het aanbod van Back in Black op vinyl.

3. "The Dark Side of the Moon" - Pink Floyd

Pink Floyd's "The Dark Side of the Moon" Heeft meer dan 45 miljoen exemplaren verkocht en staat bekend om zijn diepgaande en progressieve rockmuziek. Bekijk hier het aanbod van The Dark Side of the Moon op vinyl.

4. "The Bodyguard: Original Soundtrack Album" - Whitney Houston

Dit iconische sound track album heeft meer dan 45 miljoen exemplaren verkocht en bevat het emotionele "I Will Always Love You". Bekijk hier al het aanbod van Whitney Housten op vinyl.

5. "Rumours" - Fleetwood Mac

"Rumours" van Fleetwood Mac heeft meer dan 40 miljoen exemplaren verkocht en bevat tijdloze nummers zoals "Go Your Own Way." Bekijk hier het aanbod van Rumours op vinyl.

6. "Come On Over" - Shania Twain

Met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren is "Come On Over" van Shania Twain het best verkochte country album aller tijden, met hits als "Man! I Feel Like a Woman!" en "You're Still the One".

7. "Their Greatest Hits (1971-1975)" - Eagles

Dit compilatiealbum van de Eagles heeft meer dan 38 miljoen exemplaren verkocht en bevat enkele van hun grootste hits. Bekijk hier het aanbod van The Eagles op vinyl.

8. "Led Zeppelin IV" - Led Zeppelin

Dit album heeft meer dan 37 miljoen exemplaren verkocht en bevat de epische "Stairway to Heaven". Bekijk hier alles van Led Zeppelin op vinyl.

9. "Hotel California" - Eagles

Met meer dan 37 miljoen verkochte exemplaren is "Hotel California" een van de meest gewaardeerde albums van de Eagles, met het onvergetelijke titelnummer "Hotel California." Bekijk hier het aanbod van Hotel California op vinyl.

10. "Greatest Hits" - Queen

Queen's "Greatest Hits" heeft meer dan 32 miljoen exemplaren verkocht en omvat hits zoals "Bohemian Rhapsody" en "We Will Rock You." Bekijk hier het aanbod van Greatest Hits van Queen op vinyl.

11. "21" - Adele

Met meer dan 31 miljoen verkochte exemplaren is "21" van Adele een hedendaags meesterwerk met hits als "Rolling in the Deep" en "Someone Like You".

12. "The Wall" - Pink Floyd

Met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren is "The Wall" een ander meesterwerk van Pink Floyd, een conceptalbum over isolatie en desillusie. Bekijk hier het aanbod van The Wall op vinyl.

13. "Led Zeppelin II" - Led Zeppelin

Dit album van Led Zeppelin heeft meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht en bevat hits zoals "Whole Lotta Love" en "Ramble On." Bekijk hier het aanbod van Led Zeppelin II op vinyl.

14. "Born in the U.S.A" - Bruce Springsteen

Met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren is "Born in the U.S.A." van Bruce Springsteen een iconisch album met nummers zoals "Dancing in the Dark" en het titelnummer dat vaak wordt geassocieerd met Amerikaanse patriottisme. Bekijk hier het aanbod van Born in the U.S.A. op vinyl.

15. "Led Zeppelin" - Led Zeppelin

Met meer dan 29 miljoen verkochte exemplaren is het titelloze debuutalbum van Led Zeppelin een essentieel stuk rockgeschiedenis. Bekijk hier het aanbod van Led Zeppelin op vinyl.

16. "The Beatles (White Album)" - The Beatles

Dit dubbelalbum van The Beatles heeft meer dan 29 miljoen exemplaren verkocht en omvat een gevarieerde verzameling nummers die de muzikale diversiteit van de band weerspiegelen. Bekijk hier het aanbod van The Beatles op vinyl.

17. "Greatest Hits" - ABBA

Dit compilatiealbum van ABBA heeft meer dan 28 miljoen exemplaren verkocht en bevat enkele van hun grootste hits, waaronder "Dancing Queen" en "Mamma Mia." Bekijk hier het aanbod van Greatest Hits van Abba op vinyl.

18. "The Eminem Show" - Eminem

Eminem's "The Eminem Show" heeft meer dan 27 miljoen exemplaren verkocht en is een van de best verkochte rapalbums aller tijden. Bekijk hier het aanbod van The Eminem Show op vinyl.

19. "Hysteria" - Def Leppard

Met meer dan 25 miljoen verkochte exemplaren is "Hysteria" van Def Leppard een klassieker in de rockmuziek, met hits zoals "Pour Some Sugar on Me". Bekijk hier alles van Def Leppard op vinyl.

20. "Millennium" - Backstreet Boys

Dit album van de Backstreet Boys heeft meer dan 24 miljoen exemplaren verkocht en was een enorme hit in de late jaren 90 met nummers als "I Want It That Way". Bekijk hier al het aanbod van de Backstreet Boys op vinyl.

Top 20 meest verkochte albums op vinyl

Met deze lijst van de top 20 meest verkochte albums aller tijden hebben we een indrukwekkende reis gemaakt door de wereld van de muziekgeschiedenis. Elk van deze albums heeft op zijn eigen manier bijgedragen aan de rijke en diverse wereld van muziek en blijft een invloed uitoefenen op generaties van muziekliefhebbers. De muziekwereld is continu in beweging, maar deze albums herinneren ons eraan dat tijdloze muziek blijft bestaan en generaties kan verenigen in hun liefde voor muziek.

Online muziek op vinyl kopen?

Bekijk Nederlandse grootste vinyl platform. Wij bieden een uitgebreid aanbod vinylplaten in alle genres. Met meer dan 150.000 items slaag je bij ons altijd! Geniet van wekelijks een nieuw aanbod van zowel tweedehands als nieuwe vinylplaten. Vul jouw verzameling aan met zeldzame items, wenslijst items of recent uitgebracht albums. Opzoek naar dat ene album? De kans is groot dat je bij ons slaagt

Verkoop jouw vinylplaten gemakkelijk en veilig via Vinylio

Meld je aan als (zakelijke) klant en vergroot je zichtbaarheid. Wij bieden een platform aan waar jij als verkopende partij tegen een lage verkoopcommissie jouw vinylplaten kan verkopen. Bekijk hier alle aangesloten winkels.

Vragen over Vinylio?

Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.


Over de schrijver
Vinylio is het vinyl platform van Nederland en België. Geniet van wekelijks nieuw aanbod in alle genres van zowel tweedehands vinyl als nieuwe vinylplaten. Ontdek nieuwe muziek, verzamel die lang gezochte langspeelplaat, deel jouw eigen collectie met vrienden en koop gemakkelijk en veilig.